leave ur footprint oke

10 October 2011

tutorial : go green for dinner

assalamualaikum !   =)

hye reader !

sekarang mood tengah ada utk update tutorial make up..
hari ni special sikit sebab buat tutorial dekat Gambang Resort City,, ha3,,
jauh benar nak buat tutorial utk uols oke,, :)
haha,, joke !

sebelum tu nak inform yang korang pakai la dulu faundation n bedak compact,,
waktu ni yuhuu memang da pakai so xde pic nak letak,,
sorry ...
dan,,, abaikan muka yuhuu yang sememangnya bambam + bulat ! haha
start with : -

ni je yang korang perlukan,, simple je,, tak susah !
mula2 korang amek yang colour putih sapu rata kat kelopak mata oke,,



korang pilih je colour apa2 tapi mesti satu gelap satu cerah,,
kali ni yuhuu buat colour hijau !
yuhuu guna 2 hijau yang hujung tu,,


haa,,nampak tu,,
yang cerah letak belah depan, yanhggelap belah ekor nye,, ;)


then, guna colour gelap kat bawah mata jugak oke,,
tapi separuh je,,
jangan tebal sangat nanti macam burung han** hehe 


pakai eyeliner atas dan bawah mata seperti biasa,,
ni mesti semua tahu kan ??


bentok kening ckit,, 
kening yuhuu ni jenis serabut,, yuhuu tak cukur2 pun,,
tak baik abah kate !   :)


pemerah pipi..
sapu seperti biasa,,
ikut tulang pipi ye,,
bagi yang pipi nya pipi tomato macam yuhuu, jgn kasi merah sangat sampai ke batang hidup,,

sorry sgt sebab utk pemakaian mascara dan lipstik takde,,
tapi mesti semua da tau kan,, sama je,,

inilah hasilnya !




daring tak pandangan,, hahah

make up kali ni memang tebal sikit yer,,
sebab tu sesuai untuk dinner,,
kalau pegi mall make up gini,, haru la weyhh,, huhuhu












meqaseh meluangkan masa d sini !

4 kata2:

Cinderella said...

wow..!! nice :)

yanie.yuhuu said...

@Cinderella
tq kamu ! =)

Elie Lily said...

elie lagi suka pakai eyeshadow dgn jari..kalau pakai berus, tak puas!heheh btw..cantik..:)

yanie.yuhuu said...

@Elie Lily
same la kite elie,, yuhuu mula2 pn pkai jari je,, pastu nk dptkn kesan yg cnteq, kne la pkai berus klau x comot la alamatnyer,,
btw, thx ! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERDAPAT DI ATAS ADALAH MILIK YUHUU'S KAYANGAN