leave ur footprint oke

26 July 2011

contest shawl dan aku !!

hello,..hello..hello...
kali ni yuhuu's kayangan ada contest for all girls yang datang menjengah sini..
oke,..contest nya sangat mudah n simple je,..
sila baca d bawah oke..


  • follow ??? <--- korang tak yah follow pun takpe,..up to you darL..
  • buat satu entry berkaitan contest ini ...link dekat yuhuu after that..
  • letak pic korang bershawl..(pakai shawl) (kalau bole yang stylo)
  • korang boleh letak seberapa banyak pic pun..
  • letak sekali banner contest dlm entry oke!!!
  • that's it.. itu je,.. mudah kan,..???!!
  • due date is 15/8/2011 ( ada masa lagi)
  • pemenang akan dinilai oleh juri dan yuhuu sendiri..not random !!
  • hadiah ???!!! berkaitan hari raya..consists of :
    • 1st prize
    • 2nd prize
    • 3rd prize
    • 3 saguhati




update : 21/7/2011


    meqaseh meluangkan masa d sini !

    senarai peserta

    to all contestant, check ur name taw,.. kalau ada yang yuhuu tertinggal please let me know oke,.. =)

    2. shiqeen
    3. ayu
    4. iejjah
    10. ca aisyah
    14. amy
    15. cik najihah
    16. farah shamsudin
    17. gadis merah jambu
    18. mira nawi
    19. 'afrina syahirah
    20. tak kenal maka tak chenta
    21. ramziah
    22. azreen zunairah
    23. maisharah
    24. oshin jamel
    25. misz fazierra
    26. honey neeza
    27. tiqa b.a.h
    28. amalyna
    29. asma
    30. shawiesya
    31. budak chomot
    32. fiefa mohd ali
    33. ruqaiyah amanina
    34. chanie hubby bond
    35. ara
    36. iena luviey
    37. nazirafarahinomar
    38. nur raihana baharuddin
    39. fatin najwa
    40. cikhoneyz
    41. ekin
    42. mrs. shun ju
    43. aima mazlan
    44. erin cik donut
    45. nina amira
    46. syida mihat
    47. cerita dongeng wani
    48. dania sheda mohamed
    49. cik pady
    50. nurfarahnasuha
    51. adela khaleedha
    52. sha
    53. miss roxa
    54. nur farah nasuha
    55. saya dewi
    56. fasya yummy
    57. nadya
    58. noor atifah
    59. qaseh
    60. isma
    61. ain suke senyum
    62. dea
    63. murny umairah
    64. cahaya qaseh
    65. sue baharuddin
    66. cik purple pinkypuff
    67. farah edrina
    68. cik rose cute
    69. aten qylah
    70. mate saye bulat
    71. kiuk
    72. intan nabilah
    73. awin wiwin
    74. cik bearbear
    75. cik wan bulat
    76. fie qar
    77. ain kamal
    78. cik idora
    79. farah azurah
    80. jaja monstar




    update : 1/8/2011 - 1:30 p.m

    meqaseh meluangkan masa d sini !

    19 July 2011

    penutupan contest shawl dan aku !!

    Assalamualaikum... =)
    ATTENTION ! ATTENTION !
    *macam pengawas* :p

    erm, yuhuu sebenarnya nak say sorry dulu sebelum tu to all contestant untuk contest Shawl dan Aku...
    bukan apa, yuhuu just terfikir nak awal kan tarikh tutup contest sebab yuhuu takut kalau lambat nanti hadiah akan sampai lambat kat korang...

    hadiah yang yuhuu sediakan bukan dalam bentuk wang tunai ye !

    sebab nya nanti time puasa abg posto/posmen da sibuk hon hon rumah hantar kad raya.. betol tak ??
    betul,betul,betul ... hehe ..terselit lak upin ipin nih,....

    amacam,..?? korang setuju tak,..setakat ni yuhuu ada lebih kurang 50 orang peserta dah.. tu pun yuhuu n juri da fenin nak pilih winner sebab semua tampil dengan gaya tersendiri ... *macam ayat YB* =)

    yuhuu cadang2 nak tutup contest tu 1st week bulan 8..  so, yuhuu nak la feedback anda .. setuju ke tak ??

    sekian ! =)


    meqaseh meluangkan masa d sini !

    dunia make up yuhuu


    assalamualikum ! =)
    update lg tok uols..cop ! sebelum tu, yuhuu nak kasitau yang entry ni yuhuu buat sebab kawan yuhuu yang teringin nak tengok koleksi make up yang yuhuu ada..
    sebelum ni pun yuhuu ada tunjuk kan ?? just to remind uols,..klik --->>>> yanie.yuhuu
    oke...da ingat ?? =)
    yuhuu memang suka kumpul barang make up..guna nya tak seberapa pun.. hehe  :p
    now meh yuhuu bongkar kan lagi apa yang yuhuu ada..
    eyh, tapi yuhuu malas nak taip sangat so penuh dengan pic je eyh,..

    start with foundation : -

    BB cream
    naturactor faundation
    untuk mata : - 
    pic recycle je yep..
    eyeshadow yuhuu pakai miss rose 110 palette .. colour dia mmg canteq ! selain tu, yuhuu pakai eyeshadow elianto gak,..pon canteq ! yuhuu ada lebih dari 15 colour utk eyeshadow elianto tapi yang muat letak dalam palette 10 je .. =)
    yang bulat2 eyeshadow primer
    utk primer yuhuu pakai loreal jenis cream.. lebih canteq dari liquid ! tapi yuhuu tak pakai sangat ! *membazir*

    eye liner
    eyeliner + lipliner + lipgloss + lipstik
    eye liner fav yuhuu yang murah tu... ~ngeee,.. sebab pekat sangat ! nak dibandingkan dengan yang berjenama.. huhu =)

    mascara
    jujurnya, yuhuu memang tak pakai mascara sebab bulu mata yuhuu tak menjadi pun walaupun da kepit..*orang panggil bulu mata yuhuu bulu mata tido! * ~zzzZZZzzzz


    next, blusher :-
    da berlubang~ngeee =)
    blusher
    yuhuu pakai blusher lain2 sebab semua ni ada keistimewaan sendiri.. kalau yuhuu nak make up terang yuhuu pakai la in 2 it.. kalau nak nampak natural pakai elianto.. =)

    untuk shading, yuhuu tak beli pun shading palette tu sebab yuhuu pakai eyeshadow elianto warna coklat..pun sama kan ?? heheh

    next, bahagian bibir :-

    lip gloss silky girl
    lipstick ~ pelbagai brand
    silky girl, elianto, avon, maybelline, in 2 it, cosway

    lupe !! yuhuu pakai bedak pixy !
    bedak pixy wane natural beige

    loose powder elainto
    mostly yuhuu pakai elianto.. barangan elianto agak bagus dan yang penting lebih murah berbanding yang laen,.. dan lagi 1,..elianto punya produk sesuai untuk beginner yang nak belajar make up..

    sekian ! =) njoy ! =)


    meqaseh meluangkan masa d sini !

    saya dari....Universiti Teknologi Mara, UiTM

    assalamualaikum ! =)


    oke readers, yuhuu skrg memang agak busy walaupun sedang mid sem break.. yuhuu pun ada menganjurkan 1 contest.. uols bole la klik ---->> yanie.yuhuu .. (promote jap)
    oke3.. back to the topic.. skrg yuhuu lak join segmen org..kalau anda nak join, klik---->>Suhazli Muhammad...


    ~nama panggilan yanie..ataupun famous jugak yanie yuhuu..
    yuhuu sedang menuntut d UiTM kampus Jengka, Pahang..currently, part5 Accounting ! junior2 ku, come and see me if u want !.. huhuh
    yuhuu tak duduk kolej,..menetap di rumah sewa di Taman Desa Jaya.. *nanti raya jemput datang ye*.. =)

    bye ! salam !


    meqaseh meluangkan masa d sini !

    09 July 2011

    aksi seorang student

    salam semua,..anda sihat tak hari ni,... waktu hujung minggu macam ni mestilah ceria je kan.. cuti,..
    pukul berapa bangun hari ni,..  huhuhu...

    k2..yuhuu tak nak mengomel banyak...yuhuu ada sesuatu nak share dengan korang, readers,..
    sekarang dekat UITM JENGKA ada banyak pameran yang diadakan bersempena mengingati Mantan Perdana Menteri yang ke2...
    ada banyak la booth like, Istana Budaya, RTM, Gerai Felda, Finas, SKMM dan banyak lagi la..
    then semalam pas balik kelas yuhuu and geng pun singgah la nak jalan2,.. ada la pertandingan karaoke yang tengah berlangsung kat booth RTM..
    kawan2 yuhuu ni dengan tak semena daftarkan nama yuhuu,...OMG!!! ~huhuhuhu..
    videoyuhuu pun nyanyi je la,..macam tak percaya tapi I DID IT !!!! ~hakahkhak,...
    dapat la no 2 je,..

    hahaha,...sumpah lawak...!! sini yuhuu letak video nya,..


    meqaseh meluangkan masa d sini !

    03 July 2011

    tolong kanak2 kecil ni plz..

    salam all blogger ... hope anda semua sihat2 je ye,..
    di sini yuhuu nak memohon jasa baik anda untuk tolong yuhuu tolong anak kecik ni,..
    boleh tolong ke tak ni ... ???
    tolong ye,..
    tolong apa..??
    k, meh yuhuu explain,..
    mula2 korang add friend >>> koleksi anakku anakmu..
    then, like pic >>>> muhammad ahnaf rafiqi ...
    pastikan anda like pic yang betol ye,..
    ni pic nya ,..

    itu saje ???
    cop !!
    kalau korang da pic ahnaf, meqaseh sangat,..nanti yuhuu belanja aiskrim 20sen,..hekhek,.
    kalau korang da like korang ckomen kat bwh ni nanti yuhuu follow blog korang yer,..
    thx beb !!

    meqaseh meluangkan masa d sini !

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    SEGALA YANG TERDAPAT DI ATAS ADALAH MILIK YUHUU'S KAYANGAN