leave ur footprint oke

19 July 2011

dunia make up yuhuu


assalamualikum ! =)
update lg tok uols..cop ! sebelum tu, yuhuu nak kasitau yang entry ni yuhuu buat sebab kawan yuhuu yang teringin nak tengok koleksi make up yang yuhuu ada..
sebelum ni pun yuhuu ada tunjuk kan ?? just to remind uols,..klik --->>>> yanie.yuhuu
oke...da ingat ?? =)
yuhuu memang suka kumpul barang make up..guna nya tak seberapa pun.. hehe  :p
now meh yuhuu bongkar kan lagi apa yang yuhuu ada..
eyh, tapi yuhuu malas nak taip sangat so penuh dengan pic je eyh,..

start with foundation : -

BB cream
naturactor faundation
untuk mata : - 
pic recycle je yep..
eyeshadow yuhuu pakai miss rose 110 palette .. colour dia mmg canteq ! selain tu, yuhuu pakai eyeshadow elianto gak,..pon canteq ! yuhuu ada lebih dari 15 colour utk eyeshadow elianto tapi yang muat letak dalam palette 10 je .. =)
yang bulat2 eyeshadow primer
utk primer yuhuu pakai loreal jenis cream.. lebih canteq dari liquid ! tapi yuhuu tak pakai sangat ! *membazir*

eye liner
eyeliner + lipliner + lipgloss + lipstik
eye liner fav yuhuu yang murah tu... ~ngeee,.. sebab pekat sangat ! nak dibandingkan dengan yang berjenama.. huhu =)

mascara
jujurnya, yuhuu memang tak pakai mascara sebab bulu mata yuhuu tak menjadi pun walaupun da kepit..*orang panggil bulu mata yuhuu bulu mata tido! * ~zzzZZZzzzz


next, blusher :-
da berlubang~ngeee =)
blusher
yuhuu pakai blusher lain2 sebab semua ni ada keistimewaan sendiri.. kalau yuhuu nak make up terang yuhuu pakai la in 2 it.. kalau nak nampak natural pakai elianto.. =)

untuk shading, yuhuu tak beli pun shading palette tu sebab yuhuu pakai eyeshadow elianto warna coklat..pun sama kan ?? heheh

next, bahagian bibir :-

lip gloss silky girl
lipstick ~ pelbagai brand
silky girl, elianto, avon, maybelline, in 2 it, cosway

lupe !! yuhuu pakai bedak pixy !
bedak pixy wane natural beige

loose powder elainto
mostly yuhuu pakai elianto.. barangan elianto agak bagus dan yang penting lebih murah berbanding yang laen,.. dan lagi 1,..elianto punya produk sesuai untuk beginner yang nak belajar make up..

sekian ! =) njoy ! =)


meqaseh meluangkan masa d sini !

10 kata2:

Farah Shamsudin said...

kite lebih kuranglaaa..
pakai pixy dan loose powder dr elianto juga..

kaler die mmg cantik!
gingu pn ad dr silky girl dan elianto.

Murny Umairah said...

yay!sgt2 ske..got the same bb krim n maskara maybelline.. :)

FyzaLovato said...

wah banyaknye brg make up die. kite mekap pon xreti.ahaha kuno :')

Cik Zety said...

wahh, banyaknya brg mekap die. dah boleh jd MUA da ni. hehe :)

yanie.yuhuu said...

farah : elianto best ! =)

murny : ape lg yg same agknye ?

fyza : skrg x reti, nti lg brpe thun ntah2 fyza lg up dr kite =) teringin lak nak conteng muka farah.. =)

cik zety : MUA tu ape ye ? hehe =)

KPD SMUA : SAYA MMG SUKE KUMPUL BRG MAKE UP.. WLAUPUN DA ADE SY TTP BELI LG,.. hehe =)

~ cHAniE huBBy bOnd ~ said...

wah...
banyak nye..
:D

yanie.yuhuu said...

chanie : mase beli x t'pk pn yg brg tu da ada..bile da beli bru la nk mysal ape smua,..heheh,..tp ni la hobi yuhuu... huhu =)

Murny Umairah said...

yg sme?xde da..em minat yg sme kot..hehe..MUA 2 singkatan makaeup artist.awk mmg dh boleh jd makeup artis.. ^_^

nuranisasyuraahmadrizaniff said...

kau memang dari skolah pandai bergaye. hehe. btw, nati boleh bukak saloon wat kursus make up. aku org first pegi. hehe

yanie.yuhuu said...

murny : haha,..br tau MUA .. haha..

anis asyura : haha,.. harus join oke,. nti aku mekap ko la,..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERDAPAT DI ATAS ADALAH MILIK YUHUU'S KAYANGAN