leave ur footprint oke

29 December 2010

super doopa great women....

erm...siapa yang jadi mother...???soalan...???
erm, this post sebenar nak dedicate kat someone yang agak baik dengan aku..
murni umairah...

if ada readers yang kenal, kirim salam dekat dia,..huhuhu
for me, she is very wonderful women...umur dia sama dengan aku actually..tapi dia ni memang great sangat pada aku,...she's married oke...!!!aku kagum dengan dia..dia da buat satu keputusan yang sebenarnya boleh buat orang sedikit tak suka dia tapi dia tetap dengan keputusan dia dan dia sangat tabah laluinya...
tapi aku bangga dengan dia sebab hari ni dia dah buktikan dekat ramai2 mata dan telingan yang tahu pasal sia bahawa dia boleh teruskan hidup dia walaupun keputusan dia sebelum ni pernah dipersoalkan...

hari ni kehidupan dia sangat bagus..
dah tak de apa yang dia perlu risau dengan kehidupan dia sekarang...sia dah buktikan yang dia mampu menjaga suami and rumahtangga dia dengan jayanya...
walaupun....she's too young tapi pemikiran dan mentaliti dia sekarang cukup dewasa...

she's perfect...!!!! da cukup package pun...nak makan ape..???dia boleh masak...nak keluar pergi mana...???dia pandai bergaya....she's beautiful too...!!!! tapi sekarang rezeki Allah belum berpihak pada murni...i hope that murni terus tabah dan sabar tunggu baby murni...macam murni pernah cakap..."suatu saat dia pasti datang..."

meqaseh meluangkan masa d sini !

14 December 2010

kekeliruan

kikiki....sukanya...suka sangat,..nak tahu kenapa..???sebab result final exam hari tu kan da keluar....
mestilah suka sangat...
yuhuu lulus semua oke,..!!
tak ada repeat....hehehe....bukan nak membangga kat sini tapi biarlah,..
hati ini happy sangat....heheh
kawan2 macam mane...????oke jugak tak,..hope oke la,...
erm,..tapi sekarang ni hati berbelah bagi..
my sis sekarang dah pun pregnant 6months...
sekarang dia tinggal seorang kat rumah dia...so dia ajak yuhuu teman dia,..
tapi dalam masa yang sama yuhuu kesian kat makcik yuhuu ni tinggal seorang jugak,..
yuhuu selalu kesian kat orang tapi tak ada orang pun nak kesian kat yuhuu,..
pelik kan,..???hihi...tak apa...
erm, so petang ni yuhuu akan pergi ke temerloh untuk teman sis yuhuu yang pregnant 2...
erm, makcik yuhuu ni tak apa la,..
dia ada anak yang tinggal dengan dia...nanti time malam ada la jugak orang yang teman dia kan,,...
think positive...!!!!!!
dah nak pergi temerloh ni,....yuhuu dah pun ada plan dengan kawan2,...hihihi....
nak join...????jom...!!!!maramaikan,...
lagi ramai lagi best kan,...????
meqaseh meluangkan masa d sini !

05 December 2010

aku sayang famili aku oke..!!!

semua orang pun mesti sayang famili masing2 kan,..aku pun,...
tp kenapa aku tak ada famili yang bahagia,..
aku tak minta pun untuk ada famili yang macam sekarang ni,..penuh liku2,..aku macam tak tahu nak hadapi macam mana,...
aku bangga ada abang, kakak, adik tp hakikatnya macam semua ni tak begitu saling melengkapi,..
perit sangat bila fikir,..kalau aku ada kuasa ajaib, memang aku akan guna untuk ubah famili aku,..
aku nak kami saling melengkapi each other,..bukan macam sekarang ni,..bukan macam anjing dengan kucing lagi dah,..tapi da macam kerbau nmpk kain merah,...hahahaha
erm,...maybe 1 day kita akan bersatu ...????
tak siapa tahu kan,...
aku akan tunggu that moment oke,...!!!
tapi untuk pengetahuan semua,....
aku memang sayang famili aku oke...!!!!!!!!
meqaseh meluangkan masa d sini !

03 December 2010

mengidamnyer

hahaha.....cakap pasal mengidam,..apalah yang mak buyung tu tengah mengidam sekarang ni,...
siap nak berjalan2 jauh bawa anak dalam perut ni...
tak kisah la,..asal dia bahagia,...cukup an memadai,...
this weekend aku akn balik ke kuantan tempat aku...
tapi untuk berapa lama biarlah rahsia,...
memanglah rindu aku untuk tinggal kat kuantan tu ada tapi kadang2 kita kena buat pengorbanan dan keputusan yang kita sendiri tak sanggup nak buat,....terpaksa,...
mesti tak faham kan,..???
tak ape lah,..biarlah rahsia bak kata Dato' siti,..haahaha
sian readers,...sorry,..tak bermaksud nak buat anda bingung,...huhuhu
nak tulis blog ni pun saje2,..da terlari topikak kan,...hehe,..
balik kuantan minggu ni aku nak lepaskan aku punya ngidam iaitu nak karaoke,..haaha
aku memang giler sikit dengan karaoke,...kat kuantan je yang ada port best,..huhu
tapi tak sure pun dapat pergi sebab balik pun ada sebab,..huhuhu
akan aku cuba,...
ada sesiapa nak join tak,..???JOM...!!!!
hehehe,..tapi bayar sendiri oke,...
tak ditanggung,...hahaha
k la,...i have to go,...
mmuaahhh
meqaseh meluangkan masa d sini !

25 November 2010

corat coret

tepat pukul 12.00pm...
lagi 2 jam lagi aku akan menuju ke destinasi..
erm, bangun awal juga hari ni...
kenapa eyt,..terlalu semangat nak pergi sana ke,..hahhaha
erm, tapi kesian pula kat makcik aku yang seorang ni nanti kena inggal seorang lagi,..aiyooo...'tapi tak apa...aku pergi tak lama pun,..
erm, hari ni tiba2 rasa rindu lak dengan kawan baek aku....kawan di uitm dungun iaitu cik mek yang bulat munie and geng GBU,..ahahaha...
kat uitm jengka lak eindu geng2 grapevine...linlin and kak dada,..huhuhu
erm..miss uols babe,....
panjang umur nanti kita jumpa lagi oke,...
erm, pe lagi nak cerita eyt,..
result untuk student POLI keluar hari ni,..agak2 berapa la si dia dapat,..lulus ke tak la 2,..hopefully oke la...dia da rajin sangat da study nye,..
oke la,..sampai sini dulu,..daa..
meqaseh meluangkan masa d sini !

24 November 2010

update...

wahhh,....setelah sekian lama tak update,...nak macam rumah usang dah blog aku nih,...
tp followers bertambh,..terima kasih yer,...

sekarang ni meh ceq nak update serba sedikit la tentang life ceq sekarang ni,....cewahhhh...!!!!
erm...dulu tak update sebab agak siibuk dengan final exam,..then balik ke bentong pahang rumah makcik aku,..
sibuk lak dengan kenduri...
lappy pun rosak,...sekarang aku ni penternak virus yang sangat2 berjaya dalam lappy 2,..huahua...

broadband pun tak berbayar sebab takut leka tak study untuk final....
nak bayar sekarang faham2 je la..out of money....hakhak...
erm, kalau ada bloggers yang baca ni orang jengka, boleh tak info sikit kalau2 ada rumah sewa kat jengka 2....penat da eden ni cari,..

perancangan untuk sem depan da ada...
aku dan lina kamalia (classmate) nak buat bisnes tudung or selendang,..
muda mudi sekarang kan cenderung kepada pemakaian selendang,...nanti kalau da buka bisnes, aku rancang nak jual on9 gak,..hope dapat lah suppport dari bloggers dan facebookers,...huhu

sem depan da kena duduk luar so, kena la bekerja untuk menyara hidupp sikit,...hihi
insyaAllah nanti kalau da ada bisnes aku akan buka satu lagi blog untuk tujuan perniagaan...okeyh,...
sekian dulu lah,...daaaa...



meqaseh meluangkan masa d sini !

12 September 2010

sayunya aidilfitri yang meriah

hari ini aidilfitri yang ketiga..dan ini merupakan aidilfitri yang ke11 tanpa bonda tercinta dan aidilfitri yang ke2 tanpa ayahnda...
aidilfitri tahun ni sama je dengan yang sebelumnya tapi tahun ni aku mulakan hari raya d bentong.
d sebabkan 2 orang kakak aku beraya d rumah mertua masing2...begitu juga abang..
so, aku dan seorang lagi sis mengambil keputusan untuk beraya d bentong dengan adik sekali..
sangat sedih raya tahun ni sebab kami adik beradik 1st time berpecah..
uwaaa...!!! sedih..sedih..sedih...
aku sampai kuantan pada pukul 2.. but, there's nothing special that may makes me speechless.. kuantan masih seperti dulu..
cuma aku sangat2 berharap aidilfitri aku pada tahun akan datang akan berubah menjadi aidilfitri yang takkan dapat d lupakan and so exciting..
sebab aku sangat2 la jelous dengan kawan2 yang boleh menjadikan aidilfitri diaorang sangat2 interesting...
aku pasti tanpa bonda n ayahnda, aidilfitri kami adik beradik boleh jadi more fun..

p/s : i really missing that moment..!!!  ♥ ♥ 
meqaseh meluangkan masa d sini !

27 July 2010

tak tahu

minggu ni minggu ke-4 aku di sini,..everything's ok saje...tapi da masuk minggu ke-3 n ke-4 ni aku macam sedikit putus asa terhadap kehidupan aku di sini,..ada je yang tak kena dengan apa yang berlaku..hari2 rasa nak menangis je walapun aku sedar aku dah besar dan tak boleh nak cengeng... huhu..tapi itulah hakikatnya,..aku memang seorang yang sangat lemah dalam menghadapi dugaan dan cabaran hidup aku...aku sangat perlukan seseorang di sisi untuk menjadi kekuatan aku...


minggu lepas dan minggu ni merupakan minggu bermasalah untuk aku,..aku ditemukan dengan seseorang yang tak sekepala dengan aku,..serius aku tak masuk langsung dengan orang itu...kadang2 apa yang dia cakap cukup buat aku sakit hati dengan dia...siapakah...??? aku dah cuba sedaya upaya aku untuk tidak cakap kasar dan aku berjaya tapi aku tak tahu sampai bila aku mampu bertahan..,


minggu lepas dan minggu ni juga cukup membuatkan aku putus asa dengan hidup...aku rasa malas belajar, tapi aku cepat2 sedar yang aku belajar untuk diri aku juga..bukan untuk sesiapa pun...sebab tu aku cuba bangkit semula dan terus jalani hidup walaupun seorang diri...kehidupan di jengka ni cukup ajar aku susah dan perihnya kehidupan walau pada hakikatnya aku dah lalui bermacam rintangan hidup...


aku berazam nak jadikan kehidupan di jengka sebagai landasan untuk aku menjadi seorang manusia di masa akan datang,...kalau bukan hari ni, mungkin esok, lusa, minggu depan, bulan depan atau tahun depan...insyaAllah...aku kan cuba jadikan hari ini lebih baik dari semalam...minggu ni lebih baik dari minggu lepas dan tahun ni lebih baik dari tahun lepas....insyaAllah..tak ada apa yang mustahil kalau semuanya disertakan usaha yang berlipat ganda...


macam dalam kelas puisi lak tulis ayat camni ....  ;)








meqaseh meluangkan masa d sini !

24 July 2010

anak siapa??

anak siapa...???
orang akan cakap "saya anak ayah dan amnak saya la"~hu3
semua orang pun tahu kot,..~he3..
tajuk entry ni sebenarnya merupakan tajuk masa forum kat uitm baru2 ni,..
tapi aku macam tertarik nak kongsi2 ckit,..
sekarang, aku sangat2 sedar akan kejadian pembuangan bayi yang semakin rancak macam cendawan tumbuh selepas hujan...wah!!
em, tapi perkara ni seriusly juga menarik perhatian aku untuk meluangkan masa untuk berfikir dan mengupas disebalik kejadian yang sebenarnya,..
kesian je tengok bayi2 dibuang macam buang sampah setiap pagi...
itu manusia la..bukan sampah!!!
em, tapi dalam kita asyik menunding jari pada orang lain, ada tak terfikir the root of this situation..???
why this happen..??~ter'speaking' da...~he3
bagi pendapat peribadi aku sendiri, keruntuhan institusi kekeluargaan sememangnya memberi kesan yang sangat drastik kepada berlakunya kejadian pembuangan bayi ataupun sebenarnya terlanjur...
aku tak cakap ni semata-mata sebab selalu dengar orang lain komen hal ni, tapi aku juga cakap melalui pengalaman aku sendiri,..
bagi aku institusi kekeluargaan sangat2 penting,,..!!!
apa dia..??? sangat PENTING!!!
bukan saja ibu bapa but adeq beradeq juga..
as teenager, i can feel what teenagers feel...
bermula dari sekarang, ayuhla kita together increase kan levcel institusi kekeluargaan agar statistik masalah pembuangan bayi dapat berkurang,..
walau tak banyak,..namun, sikit2 lama2 jadi bukit,..
dari sikit akan ada yang banyak...
lets look at the cutest baby....





sangat comey...!!!! geram je tengok,... mau cubit2 pipi dia,...

meqaseh meluangkan masa d sini !

20 July 2010

kewujudan

minggu ni minggu ketiga aku kat uitm ni,..
baru minggu ni aku rasa aku wujud dalam kelas ni,..
hahahahaha
minggu ni la aku mesra n pandai da bergaul dengan budak2 kelas...
aku banyak bergaul jgk sebab banyak assignment kena uat dalam kumpulan,..
itu la sebab nya,..huhuhuhu
erm, minggu ni aku juga happy yang amat sangat...
aku dah berbaik dengan dia,..
siapakah dia,..????
ahahahahaha,....
sekarang dia layan aku macam anak kecil,...
seronok...!!!!!
terasa la aku ni wujud d hati nya,....
heheheehehe
walaupun baru2 ni kami ada bergaduh kecil-kecilan,..
tapi semuanya under control....!!!!
sejak 2 menjak ni juga aku asyik bergayut je dengan si dia,..
hahahaha
bahagia owh,...
tapi jangan sampai lalai sudey,....
cayunk...!!!!

meqaseh meluangkan masa d sini !

18 July 2010

-difficulties-

12 - 18 july
date kat atas adalah 2nd week aku kat uitm ni...
so far, so good..
aku dah mula ada ramai kawan,..
kawan sebilik, kawan sekelas, kawan sekoko, n kawan2 masa aku sek dulu pun ada terjumpa kat sini,..
nama pun pahang..mesti terjumpa mereka ni punya...
tapi sebenarnya nak cerita pasal kesusahan yang aku kena hadapi sepanjang minggu kedua ni..
dengan terlalu excited menunggu keadiran hari jumaat tiba..(16hb)
assigment yang banyak, sakit, tak boleh buat pendaftaran, kawan2 yang bermasalah, aku pun ada masalah..
tapi bila terfikir balik, kat sini banyak ajar aku cara hidup la..
kat sini aku sangat berani nak buat apa2..
selama ni aku kan penakut gila..
tapi kat sini aku kena survive banyak benda..chayok!!!~ngeee...
"syg, b mnx izn nk blik"
ayat di atas bukan la untuk aku...
em, ianya adalah ditujukan kepada "b.a.b.y.ucuk"
siapakah??!-tettt!!!..
aku pun tak tahu..huuuuuuu
tapi that girl mungkin la bertuah kot...mungkin!!!
sebaliknya aku tak!! ~ggrrrhhhh
huhu...bila prince charming nak muncul nih... wah!  !-berangan betul deq non..
heheheh
just want to create simple smile on sunday morning.. =__=
walaupun senyuman tak mamou di ukir... ~wah!! jiwangsss lak ...kehkeh
pg2 sudey layan lagu sedey...

jangan pernah katakan bahwa 
cintamu adalah untukku
kerana kini kau telah membaginya
ku menengis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya
ku menangis melepaskan
kepergianmu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti...

tolong la dengar!!!!!
-weee-

meqaseh meluangkan masa d sini !

05 July 2010

my 1st day

today is my 1st day at uitm jengka,...nothing special!! ~suda semestinye sy mendapat kawan baru kan,..erm, tak la ramai sangat sebab budak kelas sy pun sikit je,..tak macam uitm dungun,..
apling menyedihkan sebab sy tak dapat bilik,..asyik nak menangis je bila cakap pasal bilik n rumah sewa,..
erm, yes! i'm crying on my 1st day at kompleks siswi n on my 1st day kclass,..
hahaha,...yuhuu menangis oke..????
hari ni seharian mesej dengan budak kelas lama,..ACD3AB,...huaaaaa
mereka ternyata happy2 aje,..
but me...??~mungkin sebab baru lagi la kot,..nanti oke la,..
sabar ok, myss yuhuu,..!!!!
kata2 untuk menyedapkan hati sendiri jek,...
lecturer semua oke lagi setakat ini,..hopefully akan oke smpai habis sem pun,....
others, please pray for me here,..!!!!~ngeeeeee
my 1st fren here, Mila,..sy tak kenal dia pun sebelum ni,..n yg kedua, Fiza,..
Fiza ni la yang bawak sy g kelas, beli makanan, Hea, KP, dan mlm kedua d uitm jengka ni, sy tidur d bilik Fiza,...
yuhuu sangat diam,...~ngeee,.peace..!!!!
rindu sangat kat uitm Dungun,...padan muka aku,..!!!!!!!!
sini tak ada van kunyit, tak ada cik nyet, tak ada dining macam cafe Redang, toilet yg small...wah! toilet pun nak komplen gk,...ha3...
ingat kan dungun 2 da kampung habis but not..!!!!
Dungun!!!!!~i miss u..!!!!!!!!!!

meqaseh meluangkan masa d sini !

29 June 2010

bad moment

i hate diz moment...!!!
hanya sebab orang yang belum pun bergelar keluarga kami yang dah lama bergelar keluarga porak peranda, kucar kacir, bergaduh, bermasam muka,..
ingat aku suka..???
sebab tu aku hanya dengar dan tak bagi apa2 komen,..
ingat aku suka ke tengok adik beradik aku gaduh macam ni,..
aku sure sangat mak abah sedih gila tengok kitaorang macam ni,..
aku tak tahu la salah siapa kan,..
yang penting aku nak nyatakan perkara ni tak perlu pun dipanjangkan sampai jadi macam ni,..
kerja bodoh tahu tak,..??
masing2 da besar ,...Allah bagi akal,..
can't u think..???
menda ni tak patut pun berlaku,..please la,..
malu kot orang tahu adik beradik bergaduh,..
da la mak ayah da tak de,..
dengan siapa lagi nak bergantung,..
gila betol la,..
sekarang ni aku betol2 paham la,..
sebab mulut orang, macam2 boleh jadi,..
tak mustahil la kot macam dalam drama 2,..
siap naik mahkamah lg...
malu nye la kan,..
kenapa lah aku patut lalui ni semua,...
kenapa...??why..???


meqaseh meluangkan masa d sini !

23 June 2010

merasai jiwa

if anyone ask me how i feel right now, i wont tell them that i'm so sad,,,  =(
yes..i'm so sad,..
sangat2 sedih,..
aku terasa sangat kehilangan saat ni,..
macam semua orang pinggirkan aku,..
OMG..!!!
aku sangat2 rasa aku keseorangan sekarang ni,..
damn,..!!!
erm, there's anyone can make me smile ,... ???
i dont know ,....
sampai bila jiwa kita akan terus merasai kesedihan dan kesakitan yang amat perit,..???
tak ada siapa yang tahu,..
sebab semua ni adalah takdir kehidupan,..
di mana semua jiwa yang tercipta pasti merasai sakit, sedih, gembira dan macam2 rasa lagi,...
i've to accept all of this,...
and i know, i can handle this,...
yup,.!!
meqaseh meluangkan masa d sini !

21 June 2010

biar orang buat dekat kita, jangan kita buat dekat orang

entry ni merupakan kata2 yang sangat aku pegang,..
aku cuba sedaya upaya untuk tidak membalas apa yang orang buat kat aku,..(yang jahat je la)
tapi aku sangat la pelik,..
kenapa orang yang ajar aku tentang ayat ni tak buat pun,..
orang tu stil membalas apa yang orang buat kat dia,..
aku memang pelik gila ahh,..
tak adil,..
bagus la dia ajar aku buat menda yang baik,..
tak berdendam,...
but, they not show a good example,..
sebab ayat entry ni jugak aku belajar banyak perkara dalam kehidupan,..
aku rasa aku macam dah tua sangat sebab aku dah lalui bermacam liku kehidupan,,..
tak macam budak remaja yang baru berusia 19 tahun,..
pernah aku mengeluh kenapa aku belum lagi mengecapi bahagia tapi aku sedar,..
sebenarnya apa yang Dia bagi kat aku ni membuktikan betapa Dia sayang aku,..
bukan senang nak dapat pelbagai ujian macam nji,..
dan hanya orang yang kuat fizikal mental je boleh lalui semua ni,..
so, i'm so proud of myself,..i've proof to all that i'm not a weak person,..
=)
yuhuu boleh,..!!


meqaseh meluangkan masa d sini !

20 June 2010

wishes to fathers n sister

:::20 jun 2010:::


hari ni macam2 nk wish,..sebab 2 entry ni wishes..
firstly, terasa nak sangat wish happy father's day to my lovely dad, tp dalam mimpi je la dan juga dalam doa,..
abah aku da 3 tahun 'pergi'..
dulu2 aku kecik lagi nak wish kt abah,..n dulu2 tak faham pun apa erti ucapan ni semua,..
skrg dah besar baru la tahu ucapan 2 walaupun setakat ucapan tapi ada makna yang besar,..
apa2 pun, "happy father's day abah" ,..


1 lagi, nak wish to my sister "selamat pengantin baru"
tadi baru je selamat menghantar kakak aku ke rumah mertua dia di perkampungan batu sawar,..
i know she sad+happy,..
tapi ni semua kan da memang lumrah n tradisi dalam perkahwinan,..
anyway, i pray for her happiness of course,.. T__T


yg last nak wish "happy birthday" to Kak sha iaitu akak yang pernah menjadi rakan sekerja aku dulu,..
today, befde k.sha,..suda tmbh lagi 1 umur,..
menjadikan umur dia 26 kot,..kalua x silap la,..
kalau salah, sory k.sha,..hehe =)
meqaseh meluangkan masa d sini !

19 June 2010

more boys less girl

today, on 18june2010, bilangan family members aku bertambah lagi seorang ,..
nama dia Sharafuddin ...
akak aku Lyana da pun selamat di ijab kabulkan bersama suaminya pada pukul lbh kurang 10.55 kot,..(duk dalam bilik, tak tahu la kul berpa sebenar)
so, that's what i mean by more boys less girl,..
aku kekurangan lagi seorang kakak tapi bertambah lak seorang lagi abang(abang ipar) ,...
erm, people ask what i feel,..??
what should i answer,..??
sepatutnya mestilah happy kan,..??
sama macam aku la.,..
mak dan abah pun mesti tengok angah kahwin td,..
=___=
tp tu la,..
aku kehilangan sikit la kakak aku,..
sebab da tentu2 dia harus mengikut suami dia,..
so, hak aku adik beradik 2 da sikit hilang la kan,..
hurmmm,..
janji dia happy ok la 2,..
majlis td berjalan dengan lancar,..Alhamdulillah,..
pic2 akan d upload nti,..


meqaseh meluangkan masa d sini !

07 June 2010

kisah sebuah legenda

sejak iklan filem lagenda budak setan start ada dekat tv ramai yang dok sibuk2 cakap cerita 2 sedap,..( ekoran novelnya juga yang besh,..!!)
aku pun turut excited nak tengok cerita ni kat wayang,..
dari hari khamis ke jumaat ke sabtu macam2 halangan datang membuatkan aku tak dapat nak pergi tengok wayang,..
tapi semalam ( ahad, 6jun) aku berjaya la juga keluar bandar dengan sepupu aku untuk tengok cerita ni,..
aku da excited gila da,..
bila da masuk dalam panggung, kami da ready da fizikal dan mental,..~hahaha
baru lebih kurang 10 minit cerita ni start, memang dapat tengok 1 jalan cerita yang menarik,...
memang tak rugi la RM9,..~huhuhuhu
cerita ni memang besh,..~serius nih,..!!
tapi ada banyak jugak jalan cerita yang macam ada kena mengena dengan aku,..~haishhhh, camne ni,..???~huhuhu
erm, nasib aku macam ayu ker..???~lalala
kalau lepas ni beli cd lagenda budak setan simpan sampai 10tahun pun tetap tak rugi,..

~ no woman no try, be a man with no cry ~
antara dialog yang aku ingat la,..

meqaseh meluangkan masa d sini !

04 June 2010

i'm back!!!

setelah sekian lama yuhuu kembali meng'update' blog ni,..
wah, sudah bersawang2, berhabuk,..
windu same en blog,..
hehe,..
mcm2 nak cerita ni,..
mood : excited,..
~hehehe~
mcm2 berlaku sepanjang ketiadaan ku d sini,..
~hahaah~
memang agak bz la skrg sbb sis nk kawen,..
banyak kerja sikit,..
n yang penting baru2 ini yuhuu da besar lagi,..
alhamdulillah,..
yuhuu sudah pun 19 tahun ok,..!!!
(",)
tp 1 hal yang yuhuu gagal,..
iaitu psal cinta,..
ingat lagi tak yuhuu pernah tulis entry cinta,..???
yuhuu tak dapat pun cari pakwe sblm 2 jun,..
ini menunjukkan bukan senang nak cari cinta dalam masa yang ditetapkan,..
ok..???
kena la berhati2,..

epy belated berfe 2 me,...!!!
~hihihi~
meqaseh meluangkan masa d sini !

16 May 2010

kenazakkan lappy

oh lappy ku,..
i can't on9,..
tulun,..tulun,..!!
lappy saya sudah nazak..
kesian...   uwaaa... 
ni pun sedaya upaya memaksa mata untuk membaca apa yang ditaip,..
salah eja, faham2 je la,..
oh no lappy,..
pleasa get well soon,..
i need u to fulfill my free time,...
walamak,..
apa aku telah merepek,..???
saya..?? aku..??
ntah la,..
lappy sedang gila,..tuan dia pun sama jerk,...
anyone can help me to repair my beloved lappy,...???
help..!! help..!!
meqaseh meluangkan masa d sini !

07 May 2010

menghabiskan masa dengan yang tersayang itu memang seonok

pada 6 mei 2010
tercipta lagi satu kenangan terindah antara team organizer,..
dulu team organizer oernah rancang nak hang out sama2..
tapi ada je halangan dan rintangan,..
semalam team organizer keluar menghabiskan masa d MM secara tak sengaja pun,..
saya, umai n quque keluar nak release tension masing2,.
rupa2 nya ali n krol da pn ada kat MM 2,..
so kami2 tunggu ayed yang balik dr kuantan..
kami siap maen bowling lagi tu,..
saya, umai, quque n krol 1 team,..
ali n the geng team lain,..
erm, bukan team organizer je sebenarnya,..
ada tambahan beberapa orang kawan la,,..
masa nak balik makan MCD,..
seronok 2 memang seronok,..
maksud entry ni ' menghabiskan masa dengan orang tersayang " tu sebab en.tet pun ada,..
setiap detik teringatkan en.tet,..
tiba2 en.tet pun ada,..
memang seronok walaupun en.tet tak rapat pun dengan saya,..
tapi melihatkan en.tet sangat bahagia,..
2 sudah cukup...
{cewahh}
saya takkan jadi macam dani { dalam cerita adamaya} yang ganggu hidup maya
sebab dia cintakan maya,..
tapi saya akan dengan senang hati nya rela melihat en.tet bahagia bersama kekasihnya,..
{tapi nanti kalau da klash gtaw ye}
huhuhu,..~kerja gila,..!!!!
meqaseh meluangkan masa d sini !

06 May 2010

dunia baru datang lagi

rasanya macam baru hidup semula...
hari ni walaupun paper MGT153 sanagt susah dan sangat mencabar minda,
tapi saya macam dapat sinar baru bila
ada orang menerima kehadiran saya..
saya sangat happy,..
orang2 ni da bawa saya menghiburkan hati...
dan,..
saya di layan sangat baik..
macam adik-beradik saya layan saya..
rindu nya,..
mekaseh korang,..
kenangan yang sangat bahagia,...!!!
meqaseh meluangkan masa d sini !

05 May 2010

happy mother's day


i'm sure that everyone love their mother,.
same goes with me..
tak lama lagi hari ibu tiba lagi,..
everyday is mother's day actually..
tapi mother's day bulan mei ni special n anak2 sepatutnya membuat sesuatu ayng special untuk ibu mereka,..
betul tak..??
andai saya ada peluang tu...
saya nak buat kek hari ibu dari tangan saya sendiri..
saya nak cium pp dia..
saya nak peluk dia dan hargai setiap masa dengan dia..
tapi malangnya tak..
saya takkan dapat peluang tu,..
mak da pergi tinggalkan saya tanpa saya mengerti pemergian tu berapa lama..
tapi bila da semakin membesar saya sedar mak takkan balik sebab Yang Esa lebih menyayangi mak..
macam entry sebelum, saya pernah da cakap mak saya da pergi selama 11tahun...
lama kan..??
tapi macam semalam baru mak menutup mata..
Al-Fatihah
tapi untuk ibu2 d Malaysia,
SELAMAT HARI IBU


meqaseh meluangkan masa d sini !

04 May 2010

award lg ... munie n akuvision

terima kasih kpd http://studvshighheels.blogspot.com/ n http://bilaakumenulisblog.blogspot.com/
meqaseh meluangkan masa d sini !

award dr k.ainaa


1) Thank and link the person that gave you the award.

 maceh 2 http://destiniey.blogspot.com/


2) Pass this award onto 8 bloggers you're recently discovered and think are fantastic:

aduh..bab pas² ni kering otak pk ni...erm...sape ek....

~amalina
~aimy
~cikkiah
~snow white
~ariff
~anis asyura
~iera
~akhbar

*sila merajin kan diri anda ek....


3) Contact the blogs and let them know they've won the award:

akan di khabarkan....^_^


4) State 5 things about yourself: easy. just state the seven.
~ suka akim
~ suka shopping
~ suka nyanyi
~ suka on9
~ suka warna merah
meqaseh meluangkan masa d sini !

01 May 2010

♥ cinta ♥

2 papers to go,..
then, semester break ...
mood : excited ..!!! =)
tapi pada petang yang indah ni < da nak masuk mgrib da > nak mempersoalkan sesuatu..

apa pendapat blogers2 tentang cinta ... cewahh... ~ngeee 
erm, ada yang kata cinta itu buta ... 
bukan cinta tu yang buta,.. kita yang buta actually...
erm ada orang kata berdua lebih baek ..?? 
semua setuju ke  ..???
tapi ada je yang kata single is better...
ada tajuk lagu ni berdua lebih baek ..
ada tajuk lagu lagi satu pula two is better than one...
tapi kenapa eyt...
memang dah menjadi sunnah untuk semua berkahwin,..
but, what i mean here,.. is perlu ke couple ..??
ada kata perlu sebab nak kenal hati budi masing2  < konon nye la >
ada kata tak perlu sebab orang yang kahwin sebab paksaan family tu boleh je bahagia...
erm, jadi nya mana lebih bagus ye ... ???


saja gedid nak cakap pasal cinta ...
sebab ada misi ...
mencari bf sebelum menjelang 2 jun ,...
~ngeeee ... 
hahahahaha...
gatai noe aku... huhu
=)

meqaseh meluangkan masa d sini !

tag dari munie la ni.. =)

1. How tall should he be?~ x taw la tp mgkin dlm lgkungan 16+cm..

2. What hair colour should he have?
~ hitam

3. What kind of personality should he have?
~ suka bercanggah pendapat n kemudian kelahi

4. Older or younger?
~ older 5 bulan

5. What film actor should he most be like?
~ ntah..  ???

6. What singer should he most be like?
~ zaman dulu n indon mali..

7. Do they need to cook?
~ he luv 2 cook .. BBQ

8. What is his best body part?
~ dia berisi < chubby >

9. What car should he drive?
~ dia ada lesen kereta ke .. dia pakai motor jep..  =)

10. What one thing completely turns you on?
~ pape je

11. Who was the guy on your mind when you were doing this survey?
~ en tet  =)
meqaseh meluangkan masa d sini !

30 April 2010

tag dr munie lg

What is your full name?
~Nur Aryanie Bt Omar

When is your birthday?
~2 jun 1991

What is your daddy's name?
~ Omar B Shamsuddin

What is your your mum's name?
~ Norida Abd Manaff

How many siblings do you have? 
~ 6

Where do you live?
~ Kuantan Pahang Darul Makmur < bangga jap >

Your favourite colour(s).
~ Merah menyala oh jantung ku,.. huhu
~ Hitam itu menawan
~ Puith suci

Still studying?
~yup.. DIA..uitm

Do you have a bestfriend?
~ Bestfriend...?? jap nak pk,.. hohoh0o

Do you love them?
~ ofkoz lor... =)

Pop or jazz?
~ jazz kot,.. feeling lbey.. huhu

Chicken or beef?
~ ofkoz chicken

Coke or 100plus?
~100plus.. memberi tenaga.. cewahh.. =)

What brand is your purse?
~ ntah la.. lupe nk cek.. hihi

How much do you have in your wallet right now?
~ RM 6 .. xde duet da skrg...

High heels or flat?
~ ofkoz la high heels...

Skirts or jeans?
~jeans kot..

Shirt or blouse?
~ 2 2 pun pakai je

Watch or bracelet?
~ 2 2 pun pakai tp setakat g kedai or pasar tak kan nak pakai bracelet.. kuikui

Favourite watch's brand?
~ nike

Do you have girlfriend?
~girlfriend..?? ada lorr..

Do you have a boyfriend?
~ sangat ramai.. =0

Did you love her?
~ luv her ... ?? siapakah.. ??

Did you ever kiss him?
~ urm, ... PNC

Facebook or Myspace?
~ ofkoz facebook..

What is your dream?
~ banyak lor.. salah 1 nye.. nak pergi eiffel towel.. ~ngee

Please tagged other ten friends of yours:
~10 ..?? korang amek je la sendiri..
meqaseh meluangkan masa d sini !

28 April 2010

menjawab tag munie

five name that people called you
1. yanie
2. yuhuu
3. aryanie
4. aryanie omar (mama panggil)
5. ary

five important dates in ur life
1. 2 jun
2. 26 april
3. 8 januari
4. birthday ahli keluarga saya
5. birthday kwn2

five things u've done yesterday
1. study for final exam
2. bukak fb
3. tengok adamaya
4. mesej ngn quque
5. kacau orang...~ngee

five ways to be happy
1. nyanyi kuat2 dgn roomate
2. tahu cerita pasal dia
3. tengok akim
4. dengar lagu
5. keluar shopping... =)

five favourite movies
1. enchanted
2. pisau cukur
3. eiffel..i'm in love
4. Adnan Sempit
5. shrek

five favourite hobbies
1. on9
2. baca novel
3. dengar lagu2
4. lepak dengan kawan
5. maen mekap2

five favourite people
1. parents
2. adeq-beradeq
3. dia
4. akm
5. kawan2

five favourite places for vacation
1. eiffel tower
2. bali
3. thailand
4. sdney
5. malaysia pun cukup

five reasons you answer the survey
1. munie zahari yang tag nama sy
2. saje,..
3. skadar mmnuhi permintaan..cewahh
4. ske mengepost
5. bosan la kot..

5 persons to tag. randomly picked

1. amalina
2. aimi
3. ariff
4. cik kiah
5. semua la..
meqaseh meluangkan masa d sini !

26 April 2010

11 tahun

:::::26 april 2010:::::
erm,..ni bukan tarikh kelahiran sesiapa,..
ataupun tarikh annivesary...
ni la tarikh di mana aku genap hidup tanpa insan yang palimg mulia..
Pn Norida Abd Manaff..
mak aku,..tarikh ni la mak aku meninggalkan aku dan family yang laen,..
aku da tak sesedih dulu2,.
sebab aku da besar,..
aku da tahu hakikat sebuah kehidupan d mana yang hidup pasti akan meninggal dunia,..
walaupun da 12 tahun mak tak ada...
tp mak sentiasa ada dalam hati adik beradik aku ...

11 tahun da mak pergi tapi rasa macam baru je lagi,..
meqaseh meluangkan masa d sini !

25 April 2010

epy bfde,..

hari ni hari lahir kawan aku { dak sek ihsan }
ni membe baek aku,..
1 geng la.. hihi

epy bfde cayunkk..!!!
ni pic dia,...

erm,..dan hari ni aku jugak telah buat kerja yang orang lain tak pernah fikir kot,..
huhu,..
aku telah meconteng muka aku,..!!
canteq ok,..!!
heheh...
semata2 nak ambil gambar je,..
percaya x,..???
2 la nama nya nur aryanie omar,..
suka sangat bermain dengan alat mekap ok,..!!

canteq kan,..???
huhhuhu,.,..
perasaan nye la,..
~ngeeeeeee..
*wink*

meqaseh meluangkan masa d sini !

24 April 2010

adamaya

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

finally, dapat jugak download lagu yang aku rasa sangat sweet..
cite dia kat tv3 pun sangat sweet..
>adamaya<
semua orang aku rasa inginkan ke'sweet'an seperti adam n maya
{nak berangan jap}
~ngeeeeee.. =)

meqaseh meluangkan masa d sini !

23 April 2010

pergilah encik nyamuk......

encik nyamuk denggi,..
kenapa awak hisap darah kami lepas tu tinggalkan pulak penyakit awk dekat kami,..
di sebabkan awk, kami demam lepas awk hisap,..
bukan setakat tu, kami juga boleh masuk hospital,..
da la masuk hospital lepas tu boleh masuk ICU pulak,..
berhentilah buat kerja jahat ni encik nyamuk,..
saya sedih la bila tengok orang lain sedih2 bila orang yang diorang sayang masuk hospital, masuk ICU sebab kan penyakit awk tu,..
kalau awk nak hisap pun, jangan lah tinggalkan penyakit awk tu,..
da ramai yang sakit n ada yang meninggal dunia sebab demam awk tu,..
da la encik nyamuk,..
encik2 nyamuk yang lain hisap darah orang juga tapi tak mendatangkan effect pun,..
saya penat da nak dengar kes kematian disebabkan nyamuk denggi { nama awak kan..??}
hurmmmm,.....
stop it ok,..!!


note : minggu lepas ayah ika mama masuk hospital n agak tak stabil disebabkan denggi,..
         ika mama tak berapa nak ada mood sebab ingat kat ayah dia,..
         kalau aku pun macam tu,..
         tapi sekarang better sikit,.. semoga encik othman cepat sembuh ye,..

         hari ni, umai secara tiba2 lak nak balik shah alam yang jauh 2 sebab ayah dia pun kritikal disebabkan
         denggi..
         aku doakan semoga encik muhamad rahimi akan sembuh..
       
ika mama n umai cayunkk jangan sedih2 sagat,..sabar n banyakkan berdoa ye,..

        
meqaseh meluangkan masa d sini !

22 April 2010

i'm yours diculik

uwaa....
sedih gila tadi i'm yours { nama basikal } diculik..ulu,.
sengal gila orang yang curi i'm yours..
nak pinjam cakap la dulu,..
ni tak,..
dah la tadi da kelam kabut nak g memerah otak { final exam } untuk subjek yang agak susah gak,..
serius tak tenteram nak jawab exam,..
sambil jawab sambil mengalirkan air mata teringatkan i'm yours..
sob3..
erm, terpaksalah tadi pergi dan balik dengan jalan kaki bersama roomate ku,..
credit to tuan munirah..
huhu
tapi masa balik tadi suha cakap dia da jumpa i'm yours..
orang yang guna tu da letak balik kt tempat asal,..
tahnks sangat ok,..!!!
tapi sorry da menyumpah seranah tadi,..
huhu,..
geram la,...~ngeee


meqaseh meluangkan masa d sini !

21 April 2010

miss na miss kita

mood : rindu
rindu dekat macam2..
rindu dekat mr.blog..da lama tak singgah dekat mr.blog..
rindu dekat kuantan..lama gila tak balik kuantan,..~uwaaa
rindu jgk dekat kawan2 lama,..~geng ihsan n sementa~
rindu sekolah lama~SMAI...SMTTAA~
rindu zaman kerja~TKS...
rindu dekat encik tv..(da lama tak tengok tv)
rindu budak2 tadika...~4years old semestinya~(skg da 5years old)
rindu en.tet..skg kan da exam,, tak jumpa da dia..::
rindu yang paling banyak,...~rindu mak n abah~ ;(

akan merindui uitm dungun,..
akan merindui GBU..
akan merindui ACD2AB..

::: sekarang mood study & exam :::


meqaseh meluangkan masa d sini !

17 April 2010

~bbq time~

alhamdulillah,..
semua yang dirancang berjalan dengan lancar..
walaupun mula2 kami "the organizer" rasa macam bolokss2 ckit,..(ckit je)
tp semua tu bisa diatasi dong,..!!~huhuhu
ada 2 orang lecturer yang sudi menceriakan majlis ini,..
(thanks to en khai n en nik)
bbq ni start pada pukul6 ptg sehingga la pukul 10.30..
kami2 xde pun buat game2,..
(masa rancang cakap nk buat)
tapi semuanya sangat seronok n berada pada kemuncak masa class rep kami dimadikan tepung malam tu,..
serius, malam 2 cukup membuatkan yuhuu takkan lupa korang sampai bila2,..
dak class masa sekolah (rendah n menengah) tak la se-sporting korang..
(ada je yang tak)
urm, kemeriahan majlis bbq ni jugak da cukup untuk membuktikan kami "the organizer" berjaya,...
harus celebrate nih,..~huhuhu~
makan lagi,..!!!~hehehe~ngeeee
thanks semua acD2AB sebab sudi menghadirkan diri anda n banyak memberikan kerjasama,... 
♥uols semua,..!!!  ✿ ツ
 
  
korang besh,..!!!
◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈ ░█░░░█░█░▄▀░█▀▀░░░░▀█▀░█░█░█░▄▀▀░ ░█░░░█░█▀░░░█▀░░▄▄░░█░░█▀█░█░░▀▄░ ░█▄▄░█░█░▀▄░█▄▄░░░░░█░░█░█░█░▄▄▀░ ◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈☻◈

meqaseh meluangkan masa d sini !

13 April 2010

agenda bbq

:::agenda 1:::
around 2p.m tengku datang bilik aku cakap ayed nak jumpa,..
for what..?? untuk discuss pasakl bbq kelas la kot,..
siap2,. g sadin dengan tengku & umai...
kat sadin ada ayed, ali & krol,..
discuss n discuss then ayed kata nak buat segalanya sendiri,..
TITIK,...
erm, so semua have to agree with ayed,..

:::agenda 2:::
keluar bandar dengan tengku, umai, ayed, ali n krol..
beli barang di nirwana,..
girls just ikut that 3 boys beli barang sebab budak 3 orang ni pk diaorang da betul,..
then, kami2 terus ke you hoe, mydin and last makan d kedai around klinik gg kat bnadar,..
kat kedai makan, kami berbincang2,..
and rupa2nya ayed mengisytiharkan kami adalah organizer..
huhuhu,..bangga jap,..

:::agenda 3:::
kami2 telah ke banyak kedai makan untuk survey harga bihun yang paling murah sebab kat redang macam mahal,...
then, kami2 ke rumah kak munirah ambil bekas air,..
then, terus balik redang,..

:::agenda 4:::
sudah malam, hanya aku, umai and tengku keluar mencari barang yang kami nak buat rempah untuk ayam kami,..~huhuhu~
after membeli kami pergi makan and ke rumah makcik ikha untuk ambil blender n besen..
then, jumpa ayed untuk bagi perkakasan tersebut,..

:::agenda 5:::
da balik redang, kami menyiang semua bahan2 dapur yang dibeli,..
buat bersama2 ok,..!! seronok,..~macam nak kenduri besar,..~huhu

 :::agenda 6:::
keluar lagi ith that 3 boys untuk beli ayam and hadiah for all dak kelas,..
keenam2 kami sangat penat,..
berhenti di kedai makan,..

 :::agenda 7:::
sampai di redang kami menyiang ayam,..~busuk...!!!!~
tapi inilah pengorbanan kami ye kawan2,..
only me, umai n tengku yang bersihkan ayam2 tu,...
semua geli tapi da nama perempuan,..kena buat,..!!

:::agenda 8:::
da habis kesatria,..balik redang n berkumpul di bilik rd1/111, balik semua hadiah yang dibeli tadi,....
umai, tengku, miea n myself,.. bergabung tenaga,..
da setle, semua mandi n have to study FAR150 because tomorrow get TEST2,..

:::agenda 9:::
juz wait for the event tomorow,...~
mood : so excited, because myss yuhuu is one of the organizer,...
ahakssssss,...
 

p/s : jari aku luka masa sesi menyiang ayam,..~owh,...pedih giler,..!!~
meqaseh meluangkan masa d sini !

12 April 2010

aku, mereka n perasaan

salam..
waktu post ni ditulis, aku tak tahu apa aku rasa,.. (urm..??)
tadi aku g dinner kolej (redang) {kali terakhir}
pasni ntah apa lak nama kolej aku..
betul ke tak la keputusan yang aku buat ..???
betul la kot,..
aku da bersedia walaupun aku tahu aku akan berpisah dengan kawan2 aku,..(geng GBU)
tp aku buat pun demi hati aku jugak,..
sekarang, aku hanya menghitung hari je,..(mcm lagu je)
aku takkan sia-siakan last moment aku nanti dengan diaorang,..
masa 2 nanti aku malas da nak cover beria2,..
let it go,..
and bak kata linda jasmin buat all out,..
huhuhuhu
i'll snap every last moment with them,.!!
about en.tet ...???
i'll let him go n live happiness with his beloved,..
ada orang cakap " if u luv someone, let him go.."
aku pegang kata2 ni,..so, en.tet,..
kita da xde pape ok,..??{sebelum ni ada pape ke..??}
konpius aku,..  ????
serius aku akan rindu gila kt bebudak ACD2AB..
GBU..!!!
i'll miss uols,..
korang ingat tak kt aku agak2 eyt,..???
eyh salah2,..~~huhuhu~~
ingat ayat ni selalu ok,..!!
 ni la geng GBU..
uols rox gurlz,..!!!!!!!!!!


meqaseh meluangkan masa d sini !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERDAPAT DI ATAS ADALAH MILIK YUHUU'S KAYANGAN