leave ur footprint oke

07 May 2011

review filem

sekarang yuhuu nak ajak korang meh sini kita review sama2 filem Malaysia..
yuhuu tak la handal sangat nak kritik karya2 orang ni tapi as penonton, tak salah bagi opinion kan..
yuhuu bukan nak kritik ke hape kali cuma meh la kita sama2 tengok movie apa sepanjang bulan ni...
baru la yuhuu perasan bulan ni banyak betul movie kan...??

minggu ni yuhuu tak perasan movie apa tapi start minggu depan (12/5) akan ditayangkan KONGSI..

pasti ramai yang menantikan filem Kongsi arahan pengarah muda FARID KAMIL..
Pulak tu pemenang Bintang Paling Popular yang berlakon.. mesti semua tengah dok gelepor tunggu kan... hahaha
Kongsi berkonsepkan action + comedy..
yuhuu tak berapa pasti sinopsis cerita ni..
uols nak tahu, p la serbu pawagam oke...
yuhuu pun akan turut menjadi salah seorang yang akna beratur panjang beli tiket dan beli popcorn...

next ... !!!!
pada minggu hadapannya (19/5) akan ditayangkan pula NUR KASIH THE MOVIE..

Drama NK yang disiarkan di TV3 tahun lepas mendapat sambutan yang hangat jugak la kan..
so, pendapat uols movie nya macam mana pulak..??
yuhuu rasa sama jugak.. yela, orang da tengok dramanya, mestila nak tengok sambungannya kan..??
kalau tak silap yuhuu, NK berakhir dengan Nur jumpa suaminya Adam dalam kereta api dan tak tahu p mana... betul tak..??
dalam NKTM ni lak Nur dan Adam dah baik da... siap Nur mengandung tapi malang menimpa..
malang apakah..???
jom la kita sama2 saksikan di pawagam k...

next ... !!!!!
pada (28/5) akan ditayangkan pulak, cerita seram arahan pengarah muda jugak iaitu PIERE ANDRE..
filem SERU..
yuhuu dengar cerita, boleh tahan gak seram cerita seru ni,..
seru bertemakan pasal masyarakat melayu yang ada main dengan saka2 ni..
nama pun cerita seram kan...
nak tahu sejauh mana seramnya saka karya PIERE ni jom serbu pawagam...kasi pecah!!!!

belum pun reda dengan filem2 sebelum ni macam......




banyak kan..??
sebenarnya banyak lagi tapi yuhuu macam nak muntah merah nak hapload satu persatu..
tapi kan dalam banyak2 filem tahun ni, yuhuu snagat ternanti filem lakonan Shaheizy sam dan Lisa Surihani... dan ada juga si comel Mia Sara Nasuha..
nak tahu filem apa...????
-
-
-
-
macam sweet je cerita nih...tak lama lagi dah,..sebulan lebih jer...
yuhuu akan sabar menanti...
aicehhh wahhh....


oke la...
panjang lebar sangat dah entry yuhuu ni..
macamla korang baca sangat...
hehehehe    =)

kumpul la duit korang ye sebab banyak filem yang tengah tunggu korang kat panggung...
ada sesiapa yang nak ajak yuhuu tak...??
yuhuu oke jer,....   ahaksssss!!!1
-






meqaseh meluangkan masa d sini !

9 kata2:

Hafizah. A said...

besnye..esok kite nk g tgk Kongsi..jum..hehe..

yanie.yuhuu said...

@Hafizah. A
tgk jgn x tgk,..
=)

LITTLE NUUR said...

SEKALI LAGI
eh ade ke cite ni
waaa x sbr nk tggu :D
~ketinggalan sungguh :))

yanie.yuhuu said...

@LITTLE NUUR
aah..ada..yuhuu pun taw sbb blogwalking jgk...
nnti jgn lupe g tgk yer...
=)

Murny Umairah said...

X sabar nak tgk lakonan Johnny depp dlm prates..wah!hehe..
nanti kte g tgk wyg ye..

yanie.yuhuu said...

@Murny Umairah
tapi sy x mnat la crita pirates ni...h0h0

Pyka Rahmat said...

belanja aaa :P

yanie.yuhuu said...

@Pyka Rahmat
pyka la blnje yuhuu

fairul naim said...

cerita THOR best!!!!!!! :) dah tengok.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERDAPAT DI ATAS ADALAH MILIK YUHUU'S KAYANGAN