leave ur footprint oke

15 January 2011

khurafat BEST..!!

Filem khurafat arahan pengarah Syamsul Yusof memang best...menceritakan kisah masyarakat melayu yang mengamalkan perkara khurafat.. sumpah seram,..eee... hihi
termasuk hari ni khurafat baru 3 hari ditayangkan,..so, apa lagi korang pun pergi la serbu panggung,..serius best + seram.. memang boleh gugur jantung dibutanya,..haha

start2 je da seram dengan lakonan A.Galak yang kononnya dirasuk tu..memang menjadi teknik tampal2 kat badan A.Galak tu.. banyak scene yang buat kita tertunggu dan rasa nak tengok lagi,.. scene dalam bilik mayat jangan cakap la..sedangkan lalu dekat bilik mayat pun rasa seram..scene mayat Anna(lakonan Sabrina) jatuh gaung buat penonton tunggu apa jadi selepas tu..pelakon veteran Mariani macam biasalah dengan wataknya yang seram..haha.. asyik terkejut2 je..

Lakonan Syamsul and Liyana Jasmay pun mantap..tak dilupakan Sabrina Ali,..real je dia main pisau kat tangan dia dan cucuk peha dia,...whooaaa....sakit gila tu...tapi pakaian dia tu la yang kurang sopan..terlalu seksi la..cerita ni mungkin juga ditonton oleh golongan kanak-kanak dan remaja...so mungkin boleh jadi contoh yang tak elok lak kan...tapi based on lakonan, memang best la kan...

Jalan cerita khurafat ni pun tak mengelirukan penonton...cuma ada la sikit kita macam terfikir2..tapi overall best dan mantap...nampaknya Syamsul sekarang makin matang dalam pembikinan filem...dan semakin mewarisi bakat dari ayahnya..
so, apa lagi ..?? cepat2 pergi menonton khurafat... 



meqaseh meluangkan masa d sini !

5 kata2:

misyamissyou said...

wah.. nak tgk gak la huhuu

aishalala said...

huhhh
harus tonton nie!!

yaniechumeL said...

misyamissyou : harus tengok,..berbaloi..
aishalala : haruslah..!!

hiro said...

ramai ckp beshh.

yaniechumeL said...

memang besh pun,...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERDAPAT DI ATAS ADALAH MILIK YUHUU'S KAYANGAN