leave ur footprint oke

14 February 2011

tips kesihatan bersama yuhuu !!

cewahhh...macam nama rancangan tv lak kan...hakhak...
saja je yuhuu nak share dengan readers tips kesihatan yang yuhuu baru je tahu...

1st : makanan sihat untuk kuku cantik
       -epal                             -anggur
       -asparagus                    -hati
       -mentimun                     -kekacang
       -telur                             -salmon
       -bawang putih               -bijirin

so, sila2 la makan makanan yang disenaraikan diatas ni kalau nak kuku tu canteq..

kuku pink tanda anda sihat !!!

bukan saje perempuan ,tapi lelaki pun harus berkuku pink. kuku
ini biasanya keras dan permukaannya halus.
kuku yang kuning dan tipis menunjukkan anda ada masalah pernafasan..!!
garis melintang pada kuku menunjukkan anda mungkin menghidap diabetes.
kuku yang berbentuk ala2 senduk tanda anda kurang zat besi...

so, kuku korang yang macam mana... sila cek dengan kadar segara.. h0h0h0

sumber : RAPI bil.158
     
meqaseh meluangkan masa d sini !

2 kata2:

LehaMY said...

hehehe . kuku saya pink ! saya sihat ! ngeeee :D

yaniechumeL said...

bagus2....teruskan mengamalkan pemakanan sihat....
da macam doktor...h0h0h0

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEGALA YANG TERDAPAT DI ATAS ADALAH MILIK YUHUU'S KAYANGAN